101129-lamborghini-parad

Lamborghini-parad tackade av Murciélago

Det sista exemplaret av Lamborghini Murciélago har tillverkats och det firades nyligen stort i hemstaden Sant’Agata Bolognese, bland annat med en lång Lamborghini-parad genom staden. Titta på filmen för att se en Lambo-frossa utan dess like.

Den 11 maj i år tillverkades det sista exemplaret av Lamborghini Murciélago. Trots det väntade Lamborghini ett halvår innan den smått historiska händelsen uppmärksammades stort. Men när det väl gjordes så gjordes det ordentligt. I början av november tackades Murciélago av med en lång parad av klassiska Lamborghini-modeller som rullade genom gatorna i Sant’Agata Bolognese.

Murciélago lyckades bli de mest sålda V12-modellen i märkets historia men den har ändå svårt att komma upp i samma legendstatus som några av de modeller den eskorterades av i paraden. Där fanns bland annat 350 GT, Miura, Countach och Diablo. Missa inte chansen att se klassiska Lamborghini-modeller sida vid sida på sina hemmavägar, och missa för all del inte att lyssna på det italienska motormullret.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!