070911-lamborhini-reventon

Lamborghini Reventón

Reventón från Lamborghini är en superexklusiv bil för finsmakare. Den kommer bara att tillverkas i 20 exemplar och på prislappen står det 1 miljon dollar. Samtliga är redan sålda.

Den superexklusiva Reventón är värst på det mesta. Det är minst sagt en extrem gatbil. Den häftiga 6,5-litersmotorn är en V12 på 640 hästkrafter (660 newtonmeter), precis som hos Murcielago LP640. 
Sin extrema karaktär till trots uppger Lamborghini att Reventón ska fungera bra som pendlarbil.

Karossen är tillverkad av CFC, ett komposit-kolfiber-material, som enligt uppgift ska vara minst lika starkt som det är lätt. Chassidimensionerna påminner om de hos Murcielago. Permanent fyrhjulsdrift är standard.
Enligt uppgift accelererar Reventón från stillastående till hundra kilometer i timmen på 3,4 sekunder. Toppfarten anges vara 340 kilometer i timmen.
Bilens häftiga motorresurser ställer givetvis stora krav på bland annat bromsarna. De maffiga sexkolvsoken greppar kring bromsskivorna av kolfiber.
Trots en prislapp på 1 miljon dollar är alla tjugo exemplar redan sålda. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!