Lamborghini SC18 – först ut bland specialbyggen

Nu kan du låta Lamborghinis tävlingsavdelning uppfylla dina drömmar. Specialbygget SC18 är den första kundanpassade bilen från Squadra Corse.

Lamborghinis tävlingsavdelning Squadra Corse har levererat sin första specialbyggda bil: SC18. Bilen har mejslats fram i samarbete med kunden och designavdelningen Centro Stile.

Bilen är gatlegal men har hämtat en hel del av sin personlighet från tävlingsbanan. Grunden utgörs av en Aventador SVJ (se vår Hans Hedberg köra den här, läs hela provkörningen i Teknikens Värld nummer 24/2018) med många drag av tävlingsbilen Huracán GT3 EVO.

Baktill finns en vinge tillverkad i kolfiber justerbar i tre lägen. På motorhuven finns tolv luftintag, en design testad under långlopp för att kyla V12-motorn som ger 770 hästkrafter – precis som originalbilen. Bak sitter 21-tumshjul, fram mäter de 20 tum och marfrigången är 109 millimeter.

Bilen är lackad i kulören Grigio Daytona och invändigt hittar du stolar i kolfiber och massor av svart Alcantara som samsas med röda sömmar.

Med SC18 öppnas dörren för fler specialbeställningar av bilar byggda av tävligsavdelningen Squadra Corse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!