Lamborghini Urus Foto: Jackson Lowen

Lamborghini ska snart börja bygga sin suv

Efter många turer verkar det nu vara bestämt att Lamborghini åter ska bygga en suvmodell. Vd Stephan Winkelmann avslöjar att Urus har fått grönt ljus.

Vi har tappat räkningen på ur många olika besked Lamborghini har gett om en eventuell suvmodell. Ända sedan de visade konceptbilen Urus våren 2012 har det ena stunden sagts att suven har fått klartecken för produktion, för att andra stunden dementeras. När Lamborghinis alltid lika välskräddare vd Stephan Winkelmann invigde en ny återförsäljare i Tokyo i förra veckan gav han dock ett positivt besked om Urus.

 – Vi jobbar på den och den kommer att lanseras, vilket blir bra för märket. Jag kan inte gå in på detaljerna nu men när vi kommer närmare lanseringen berättar vi mer, sade Winkelmann till Detroit News.

Det är inte bekräftat att den kommande Lamborghini-suven ska heta Urus eller ens likna konceptbilen men med tanke på all uppmärksamhet vore det dumt att börja om från början på ett annat spår.

Trots att Lamborghini absolut inte är ett märke som förknippas med suvar är en av bilvärldens mest beryktade suvmodeller just en Lamborghini. För 20 år sedan stoppades produktionen av Lamborghini LM002, även kallad Rambo Lambo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!