Lamborghini som suv – är det dags nu?

Rykten om att Lamborghini är på gång att släppa en suv-modell har gått till och från i uppmot ett decennium. Nu hävdar rykten att modellen ska visas redan i vår.

Bilden ovan kommer från italienska tidningen Quattroroute, och är tämligen tydligt gjord med datorns hjälp. Ska vi lita på tidningens uppgifter är dock en Lamborghini-suv på allvar något som är på gång.

Det är inte många dagar sedan vi kunde rapportera om ryktet att Lamborghini skulle ha något mer än Aventador Roadster med sig till Genèvesalongen i mars. Bland de vanligaste spekulationerna i det ryktet är att bilen skulle vara en produktionsversion av Sesto Elemento, alternativt en sedan- eller just en crossover-modell.

Vi vet fortfarande inte vad det kan vara, eller om det ryktet ens är korrekt, men enligt de rykten som Quattroroute satt på papper så ska en av vårens nyheter röra sig om en Audi Q7-baserad suvmodell (vilket refererar till nästa generation av Q7, rimligen). Dock, hävdar tidningen, ska bilen visas upp på Pekings bilsalong först i april, och inte i Genève. Det interna kodnamnet ska enligt samma rykten vara LB 736, och under huven ska en V10 eller elmotorackompanjerad V8 husera. Antalet hästkrafter ska i sådana fall ligga på runt 700. Tjänstevikten ska landa under tvåtonsstrecket, tack vare användande av lättviktsmaterial så som kolfiber och aluminium. 

Nåväl, om något av detta stämmer eller om det bara rör sig om rykten utan verklighetsförankring lär framtiden utvisa. Om det faktiskt visar sig stämma, räkna inte med en produktionsklar version förrän tidigast 2015.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr