Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini vill bygga fler modeller

Lamborghini vill bygga fler modeller men i begränsade upplagor säger Lamborghini-chefen Stephan Winkelmann i en intervju med Autocar.

Lamborghinis heta konceptbil Sesto Elemento visades för första gången upp på bilsalongen i Paris förra året och reaktionerna lät inte vänta på sig. För några dagar sedan avslöjade vi att den 999 kilo lätta och 570 hästkrafter starka bilen ska tillverkas i en liten serie på 20 bilar. 

 Publiktrycket gav tydligen blodad tand för italienarna nere på Lamborghinis högkvarter i Sant’Agata Bolognese som vill bygga fler småskaliga serier. 

 – I det här fallet byggde vi konceptet och sen fick vi tillräckligt mycket intresse för den för att tillverka en begränsad upplaga. Om bilen faller in i Lamborghinis image och det finns en efterfrågan för den så kommer vi att bygga den, berättar Lamborghini-chefen Stephan Winkelmann.

 Samtidigt medger han att de möjliga modellserierna inte kommer bli lika extrema som Sesto Elemento. Enligt Winkelmann har Lamborghini gjort Sesto Elemento så lätt som möjligt. 

 – Vi har tänjt på gränserna så långt det går med den här bilen. Att bygga något lättare kommer bli alldeles för dyrt. 

 De första exemplaren av Sesto Elemento kommer stå i kundernas garage tidigt 2013.

 Läs mer om Sesto Elemento i länkarna här nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!