Foto: Patrik Lindgren

Lamborghini visar Gran Turismo med front-V12

Lamborghini firar i år 50 år som bilmärke och därför vill man slå på stort på årets Genèvesalong. Det sägs att det blir en helt ny GT-sportvagn med V12-motor i nosen. Ska Ferrari F12 Berlinetta känna sig hotad?

Det är inte varje dag man fyller ett halvt sekel. Därför väljer Lamborghini att komma till Genève mer kraftfullt laddade än vanligt. Tidigare ryktades det om att de kommer med en specialversion av deras senaste superbil Aventador LP 700-4 (vilket i och för sig fortfarande kan och bör ske), men enligt nya uppgifter – ganska säkra sådana – är det något helt annat som ska få salongspubliken att spänna upp ögonen när de närmar sig Lambo-montern.

 Enligt amerikanska Edmunds har Stephan Winkelmann, Lamborghinis högsta höns, berättat för dem att bilen som ska visas använder sig av märkets fina V12-motor men att den inte kommer att baseras på Aventadors mittmotorplattform. I stället tros det röra sig om en frontmotorkonfiguration (dock med placering bakom framaxeln vilket trots allt gör bilen till en mittmotorbil).

 – Den kommer att vara någonting alldeles extra, lär Winkelmann ha sagt.

 Enligt uppgifterna ska bilen, som är ett koncept, ha två dörrar och två stolar. Tillsammans med frontmotorn rör det sig alltså om en GT-vagn, eller Gran Turismo som det heter på italienska. Bilen kan alltså vara Lamborghinis motdrag till Ferraris super-GT F12 Berlinetta.

 Rykten säger att plattformen som används kan vara Porsches nya lättviktsvariant kallad MSB. Den ska bland annat bilda bas till nästa generation Panamera, men också den nya 928 som det spekuleras om och som kan ses som en direkt konkurrent till Lamborghinis variant.

 Vad det är Lamborghini har på gång får vi reda på om några få veckor. Tills dess får vi spekulera och drömma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!