080920-lamborghini-paris

Lamborghini visar mer

För tre dagar sedan visade vi er den första detaljbilden på Lamborghinis nya modell som ska visas i Paris. Nu har de släppt en ny detaljbild och det ser ut som att de första ryktena var felaktiga medan de senare uppgifterna från Italien verkar vara ”right on target”.

I förrgår publicerade InsideLine uppgifter som de hade fått från sina pålitliga italienska källor. Uppgifter som sa att den Lamborghini som ska ställas ut i Paris inte är en slutkläms-Murciélago utan i stället en ny fyrdörrars GT-vagn med frontmotor. Skepsisen mot att en frontmotorförsedd Lamborghini får se dagens ljus var och är stor, men det verkar faktiskt som att InsideLines källor visste vad de snackade om. I alla fall om man ser till den nya bild som Lamborghini släppte i går eftermiddag. Första bilden för tre dagar sedan visade ett maffigt mittutblås. Den nya bilden visar vänster framskärm med tillhörande hjul och hjulhus. Utöver Pirelli PZero-däck, hålborrade bromsskivor och luftinsläpp på skärmen med de italienska färgerna så ser man också huvens sträckning som skiljer sig markant från företagets nuvarande modeller. Någon Murciélago-värsting är det inte då Murciélago har betydligt brantare lutning på huven samt att där huven försvinner ut ur bild uppe till höger, där befinner sig Murciélagos A-stolpe. På nya bilden ser man klart och tydligt att huven fortsätter en bit till, alltså gott om plats för en motor monterad i fronten. Vad för motor är osäkert, men InsideLines källor nämnde både V8- och V10-motorer samt eventuellt en V12.

Exakt vad det rör sig om får vi reda på först den 1 oktober när Lamborghini ska släppa en bild på hela bilen. Om det är en vagn redo för produktion känns osäkert, inte minst då dessa bilder finns att hitta under Lamborghinis pressidas konceptsektion.

Läs mer om Lamborghinis mystiska bil

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!