Lancia Flavia blir bara cabriolet

Som vi vet har Chryslers modellprogram i Europa stöpts om och blivit till Lancia. En modell kommer dock hamna lite ensam i modellfloran. Lancia-versionen av Sebring-ersättaren Chrysler 200, Lancia Flavia, har nämligen slopats – utom som cabriolet.

Chryslers senaste tillskott är Chrysler 200, som nyligen har ersatt Chrysler Sebring i den amerikanska modellpaletten. Tanken var också att modellen skulle hitta över Atlanten och hamna här i Europa med Lancia-märke, under namnet Lancia Flavia.

Som det verkar har nu de planerna lagts på is, förutom för Flavia Cabriolet, som således kommer verka lite ensam hos Lancia-handlarna. Anledningen till att vi inte kommer få hit sedanversionen, det som skulle ha varit standardversionen av Lancia Flavia, är att den helt enkelt inte går att få med dieselmotor. 

Föregångaren Chrysler Sebring fanns med en tvålitersdiesel som hade hämtats från Volkswagen, men att hämta en motor från en av Fiat-koncernens värsta rivaler är inte möjligt nu när italienarna kontrollerar skutan, och uppenbarligen fanns inte heller det som krävdes på de egna lagerhyllorna. 

Att cabrioleten trots allt fick uppehållstillstånd i Europa har att göra med att marknaden för taklösa bilar inte är lika beroende av ett dieselalternativ som sedanmodellsmarknaden. Flavia Cabriolet kommer för övrigt visas på Frankfurtsalongen senare nu i september, och ska utgöra ett billigare alternativ till bland annat Audi A5 och BMW 3-serie i cabrioletutförande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!