100913-lancia-stratos

Lancia Stratos – första filmen

För Lancia Stratos-fantaster har det varit en rolig sommar. I augusti blev det känt att den legendariska rallybilen ska pånyttfödas och nu kommer det första filmklippet som visar nya Stratos i rörelse. Missa inte att lyssna på det fräna Ferrari-ljudet.

Den tyske reservdelsmagnaten Michael Stoschek är en stor Lancia Stratos-entusiast och till allas vår stora glädje har han bestämt sig för att återuppliva den insomnade klassikern. Tillsammans med Pininfarina har Stoschek tagit en Ferrari F430 som bas och utvecklat en modern variant av Stratos.

Nu har det första filmklippet med nya Lancia Stratos dykt upp på webben – vi får se nya Stratos på ett träningspass på bana och för första gången får vi höra smattret från avgaspiporna. Michael Stoscheks och Pininfarinas Stratos har lånat chassi och motor från Ferrari F430 men i övrigt är det mesta nyutvecklat. För närvarande är projektet begränsat till en enda bil men Stoschek och Pininfarina håller dörren öppen för att produktionen kan utökas till en liten serie om cirka 25 bilar.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!