090422-ny-lr-defender

Land Rover Defender kan snart ersättas

Snart kan en av bilvärldens största legender gå i graven. Land Rover uppges utreda möjligheten att byta ut modellen som lanserades för sex decennier sedan. En ny Defender kommer dock få höga krav på sig.

       Land Rover uppges undersöka möjligheten att lansera en ersättare till en av världens äldsta och kanske även mest uppskattade bilmodeller. Land Rover Defender lanserades första gången redan 1948, och inom ett par år kan det redan vara dags för en uppföljare. Brittiska Autocar har talat med Land Rovers vd Phil Popham som säger att det finns en mycket stor entusiasm hos företagets anställda inför projektet att ta fram en ny Defender.

Land Rover håller i detta nu på för fullt med att undersöka om det skulle finnas en marknad för en ny Defender. Nyckeln, enligt Popham, blir att ta reda på exakt vilka som kan tänka sig att köpa en ny Defender. Nuvarande Defender säljs i ungefär 20 000-24 000 exemplar per år och har så gjort i åratal. En ny modell skulle däremot behöva säljas i volymer omkring 40 000 årligen för att vara lönsam. För att sänka kostnaderna kan Land Rover tänka sig att använda delar från Discovery och Range Rover, vilka delar som skulle vara aktuella är inte känt. Popham avslutar med att säga att man inte har planen helt färdig än, men ambitionen är att det ska lanseras en ny Defender och Popham tror att det finns en stor marknad att fylla. 

Tester och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!