Land Rover Defender läggs ner?

Det är inte första gången Land Rover Defender rapporteras vara nära nedläggning. Nu säger nya uppgifter att ättestupan kan vara så nära som 2015.

Produktionen av Land Rovers tuffa Defender-modell, som tillverkats mer eller mindre oförändrad sedan 1983 och som i grunden bygger på Land Rovers Series-modeller med rötter från 1940-talet, kan vara på väg att nå sitt slut. Det rapporterar nu branschtidningen Automotive Business Review, som säger att dödsstöten kan komma redan 2015.

Bakgrunden till detta, precis som flera gånger tidigare då det spekulerats i Defenders vara eller icke vara, är att nya hårdare avgaskrav kommer att komma 2015. Dessa ska vara så tuffa att Defender inte med rimliga kostnader kan anpassas till dessa. I tidigare uppgifter har år 2017 sagts vara slutpunkten för produktionen, men nu verkar alltså 2015 vara huvudspåret.

Är du nedstämd av Defenders eventuella frånfället kan vi dock lugna dig med att Defenders grundidé kommer att leva kvar hos Land Rover. I ett uttalande från Jaguar-Land Rover till Automotive Business Review säger man att ”en ersättare i Land Rover-programmet kommer att komma, men dagens Defender kommer att se sitt slut”.

Hur denna ”nya Defender” kan komma att se ut, och om den kommer redan till 2015, är ett ämne vi garanterat får anledning att återkomma till.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!