Braaaaains!

Land Rover Defender skjuter skarpt

Land Rover laddar upp inför både jaktsäsong och zombie-invasion med Land Rover Defender Blaser Edition.

Ibland stannar jag upp och tänker ”tänk om zombiesarna anfaller nu”. Tankespöket slog mig första gången efter att jag sett filmen 28 Dagar Senare som utspelar sig i ett zombie-smittat Storbritannien. Filmen går mer eller mindre ut på att undvika zombies, var ska man söka sig, vad ska man undvika, hur ska man få tag på mat och så vidare. Ni förstår. 

 Så med detta bagage i bakhuvudet är det svårt att inte bli eld och lågor för specialversionen av super-överlevarbilen från Land Rover –Defender Blaser Edition. 

 För vad kan vara ett bättre transportmedel att fly folkmassorna än en specialbyggd Land Rover Defender? Tillsammans med vapentillverkaren Blaser har tyska Land Rover-importören tagit fram en specialbyggd bil för just detta ändamål. Visserligen är den egentligen förberedd för jakt – Blaser har bland annat utrustat bilen med en vapenlåda med plats för fem gevär, ammunition, hundbur och söklyktor – men med lite fantasi är detta bara förberedelser inför en eventuell zombieinvasion.

 Mer specialutrustning i zombie-Defendern är bland annat den Keswickgröna färgen som kompletteras med takräcke, el-vinsch, skyddsbågar, svarta läderstolar och en avgassnorkel när man måste korsa djupare vattendrag och liknande hinder. 

 Land Rovern som legat till grund för bilen är en Defender 110 SE. Dieselmotorn på 122 hästkrafter återfinns i vanlig ordning under huven och vrider ur sig 360 newtonmeter även i denna specialversion.

 Bilen kommer bara säljas i Tyskland och när 60 exemplar är byggda stannar produktionen av. En av de första bilarna kommer visas upp på världspremiären på jägarmässan Jagd & Hund i Dortmund den 31 januari. Priset börjar på 49 500 euro vilket motsvarar drygt 436 500 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!