Land Rover Discovery Sport avslöjad

Än en gång avslöjas en ny bilmodell som modellbil. I dag får vi se Land Rover Discovery Sport, första bilen ut i Land Rovers nya Discovery-familj.

Land Rover har tidigare proklamerat att en helt ny Discovery-familj ska se dagens ljus med början på Parissalongen i oktober då Discovery Sport har världspremiär. Dock har modellen virtuell världspremiär redan 3 september.

Men vi behöver inte vänta nio dagar för att se hur modellen ser ut. Tack vare bilden ovan kan vi redan i dag ta del av vad som väntar oss i form av Discovery Sport. Bilden visar två modellbilar, en svart samt en röd med svart tak. Båda med panoramaglastak som trots sin storlek inte visar att bilen är sjusitsig, eller 5+2-sitsig som Land Rover beskriver säteskonfigurationen.

Lite bättre insyn i bilen får vi genom bilderna som Land Rover släppte i förra veckan. Dessa ser du nedan.

Discovery Sport är alltså första medlemmen i nya Discovery-familjen. Låter det flummigt? Inte alls. Tänk dig Range Rover-familjen som består av Evoque, Sport och vanliga Range Rover. På samma vis kommer Discovery-familjen att består av en motsvarighet till Evoque, Discovery Sport och vanliga Discovery. Tre olika utföranden som skiljer i storlek och utseende. Allt för att tilltala en bredare kundgrupp.

Land Rover Discovery Sport är mellanmodellen i Discovery-familjen och blir större än minstingen i Range Rover-familjen – Evoque. Trots storleken kommer Discovery Sport att prismässigt landa lägre än Evoque.

Discovery Sport-produktionsstarten och marknadslanseringen äger rum nästa år. Men redan om nio dagar får vi veta mer – den officiella vägen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!