100714-freelander 2011

Land Rover Freelander 2011 facelift avslöjad

Land Rovers aningen mindre suv – Freelander – ska genomgå en ansiktsoperation under hösten för att dra fler ögon till sig i bilhallarna nästa år. Redan nu avslöjas lyftet via en italiensk broschyrläcka.

Land Rover Freelander i sin nuvarande form – andra generationen – kom för fyra år sedan och för att mäkta med ytterligare fyra år är det alltså dags för en ”makeover”. Bilen ska inte visas upp förrän i höst, antagligen i Moskva eller i Paris, men redan nu vet vi vad Land Rover, som numera ägs av indiska Tata Motors, har justerat tack vare en läckt broschyr från det stövelformade landet i södra delen av vår kontinent. Brittiska Car Magazine har i sin tur publicerat bilderna.

Har du bråttom när du tittar på nedanstående bilar ser du antagligen inte förändringarna, men du som granskar dem lite mer ingående ser direkt att det hänt en del saker, om än små.

Tydligast är det i fronten där grillen har flyttats upp och blivit bredare. Därmed linjerar den nu kanten på huven och smeker strålkastarnas insidor. Stötfångaren är också omgjord med bland annat nya dimljus och ett bredare, men lägre, luftinsläpp.

Bak på bilen är det minimalt förändrat. Vad vi kan se är det bara bakluckans handtag som vuxit till sig och breder nu ut sig hela vägen mellan de båda d-stolparna. D-stolpar ja, på tal om dessa så finns det en komisk detalj. Höger d-stolpe ser ut att vara svärtad medan vänster är lackad i karossens kulör. Förhoppningsvis är det inget annat än en reflektion som får det att se så lustigt ut efter inskanning av bilden.

I övrigt ser vi att en ny uppsättning fälgar tillhör ansiktslyftningen och vi förmodar också att Land Rover har ändrat små men synliga detaljer interiört.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!