Land Rover Freelander facelift – får Evoque-motor

Land Rover, som knappt hunnit lansera nya Range Rover, passar på att uppdatera andra delar av sitt modellprogram med ett facelift till Freelander. Motor från Evoque och ny inredning hör till nyheterna.

Efter fem år på marknaden får Freelander sitt andra facelift i karriären. Senast Land Rover gjorde ingrepp i Freelanders utseende var 2010 med små förändringar i grill och baklucka. Då fick modellen dessutom framhjulsdrift för att bli lite snällare mot miljön, men längre än så sträckte sig inte uppdateringarna. Till det nya faceliftet ska förändringarna gå djupare.

 Den gamla sexan från Si6 ratas till fördel för fyrcylindriga tvålitersturbon på 240 hästkrafter och 340 newtonmeter från Evoque. Motorbytet i toppversionen ger ett minskat koldioxidutsläpp till 224 gram per kilometer, en förbättring med 14 procent jämfört med gamla motorn. Dieselalternativen är 150 hästkrafters TD4 och eD4, eller 190 hästars SD4.

 Utanpå bilen är förändringarna från nuvarande version blygsamma, med något annorlunda dimljus och LED-prydda strålkastare och bakljus. Helt nya 17 tum stora hjul är bland nyheterna för instegsmodellen.

 Först efter ett kliv in i bilen börjar nyheterna uppdagas, med ny, mindre plottrig mittkonsol och sju tum stor infotainmentskärm samt nya material, färgval samt 17 högtalare på totalt 825 watt från Evoque hör bland nyheterna. Klimatsystemet går att ställa in med sjudagarsintervall och Freelander 2 har numer även backkamera. Den manuella handbromsen har fått ge vika för en elektronisk sådan.

 Bilen kommer göra officiell världspremiär på bilsalongen i Moskva nästa vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!