081222-landrvr-challenge

Land Rover G4 Challenge ställs in

Den världsomspännande äventyrstävlingen Land Rover G4 Challenge ställs in. Land Rover meddelar att de inte har råd, utan måste koncentrera resurserna på utveckling av nya bilar.

Krisen inom bilindustrin har påverkat och kommer att påverka många människor världen över, även de äventyrslystna. Inte helt oväntat kommer nu beskedet att Land Rover avslutar årets G4 Challenge i förtid. Land Rover har helt enkelt inte råd att låta tävlingen fortsätta.

– På grund av den kraftiga och oerhört snabba nedgången i den globala ekonomin är vi tvungna att fatta en rad tuffa beslut och prioritera resurserna för produkt-introduktioner", säger Phil Popham, vd Land Rover.

Land Rover, och systerföretaget Jaguar, har drabbats hårt av svängningarna på marknaden. Tillsammans med Jaguar har man fört samtal med den brittiska regeringen för att försöka få till stånd ett lån som ska rädda företagen. Att ett evenemang som G4 Challenge ställs in är därför ingen större överraskning. Land Rover säger nu att de måste prioritera kärnverksamheten. Likväl är det beklagligt. G4 Challenge har nämligen varit lika mycket en välgörenhetstävling som ett äventyrsjippo. Målet har varit att samla in minst en miljon pund till Röda Korset och Röda Halvmånen. Även om tävlingen läggs ned ska Land Rover fortsätta samarbetet med organisationerna.

För fyra svenskar är land Rovers besked extra tråkigt. Efter uttagningstävlingar i norska Skien i september i år hade fyra svenskar och fyra norskar kvalificerat sig till semifinalen i England. Från Sverige Lotta Johansson och Carolin Holmqvist Stockholm, samt Erik Pütsep från Karlstad och Faluns Per Vestling. Efter semi skulle ett norsk/svenskt två-mannalag tävla mot 17 andra nationella lag i finalen i Mongoliet sommaren 2009.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!