071214-land-rover-lrx

Land Rover LRX – mindre och tuffare

I samband med den internationella bilsalongen i Detroit som äger rum under nästa månad var tanken att Land Rover LRX skulle visas upp för första gången. Redan nu kan vi visa bilder på konceptmodellen.

Land Rover LRX Concept visar upp hur engelsmännens nya minsting kommer att se ut i framtiden. 25 centimeter kortare än Freelander II gör den till en ny konkurrent i mindre suv-klassen där Volkswagen Tiguan huserar tillsammans med kommande Audi Q3.

Bilen är tänkt att tilltala en yngre publik med en mindre aggressiv framtoning. Men bilen har ändå häftiga attribut som rejäla 20-tumsfälgar med däck i dimensionerna 245/45 R20. Något som inte lär vara standard på den framtida produktionsbilen. Dessutom är den försedd med endast två dörrar.

Inuti bilen hittar man TFT-skärmar och en iPhone vars display har en startknapp som ersätter en konventionell startnyckel.

I samband med den internationella bilsalongen i Detroit kommer den nya konceptmodellen Land Rover LRX att visas upp officiellt för första gången.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr