060914_land_rover

Land Rover satsar hårt på Parissalongen

Land Rover tar med sig en hel del godbitar till Paris. Range Rover får en ny diesel V8, Freelander 2 möter folket och Defender ska ha fått sig en uppryckning till nästa modellår.

Range Rovers nya dieselmotor är en V8 med biturbo som ger 272 hk och enorma 640 Nm. Det lär röra på sig om man så vill med den motorn.

Nya Volvo XC60 i Land Rover-kostym, Freelander 2, visades ju i slutet av juni i år och nu kommer den till Paris för att möta folket. Den riktiga Volvon får vi vänta på ett tag till, det senaste ryktet säger att det blir Detroitmässan i vinter.

Klassiska Defender får ett ansiktslyft men det är ändå i rakt nedstigande led samma modell som började tillverkas 1948. Samma kantiga form, samma sterila interiör men också samma terrängegenskaper. 

Det som mest ändrats är instrumentpanelen som moderniserats till det bättre men ändå inte för mycket för att göra bilen ”för modern”. Framstolarna har bytts ut och blivit framförallt komfortablare. 

En ny 4-cylindrig common-rail dieselmotor på 2,4 liter, 360 Nm och 122 hästar har letat sig ner i motorrummet och med sig har den tagit en ny sexstegad växellåda som dessutom har ytterliggare sex steg i lågväxelläge

Den uppdaterade Defendern kommer till Sverige under våren 2007. Pris har inte angetts.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!