071203-land-range-rover

Land Rover ska bli lik Range Rover – och tvärtom

Land Rover och Range Rover ska till det yttre bli mer lika varandra. Land Rovers designchef Gerry McGovern har beslutat, i motsats till vad som tidigare sagts, att de två ska föras samman.

För ungefär ett år sedan meddelades att Land Rovers hade planer på att dela sig i två olika designinriktningar. Efter utförliga marknadsundersökningar ändras nu de planerna.

Undersökningarna gjorda av Land Rover har visat att kunderna är förvirrade av de två namnen. Det råder osäkerhet huruvida Land Rover och Range Rover är två enskilda företag eller inte.

Tidigare sades det att Land Rover designmässigt skulle kännetecknas av det något diffusa Premium Adventure. För Range Rover skulle Premium Sophistication gälla. Detta skulle i sin tur innebära ett raffinerat, avancerat och kraftfullt designspråk.

Så här mot slutet av tiden i Fordfamiljen väljer man att lägga de vackra orden åt sidan. Enligt McGovern ska man arbeta mot ett enhetligt formspråk. Land Rover och Range Rover ska inte separeras men det ska ändå finnas en klar personlighetsskillnad mellan dem.

Första beviset på det nya enhetliga formspråket får vi se på Detroitmässan i januari. Då visar Land Rover upp sitt senaste koncept.

Range Rover Sport LE. Översta bilden är en Land Rover LR2.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!