071211-land-rover-rekord

Land Rover slår säljrekord

Trots osäkerheten som råder kring Fords försäljning av Land Rover har siffrorna aldrig sett ljusare ut för den brittiska tillverkaren. För första gången i märkets 59-åriga historia har fler än 200 000 bilar sålts.

De tillsynes oändliga turerna kring Land Rovers och Jaguars framtida ägare har bevisligen inte oroat kunderna. Inför det kommande 60 års-jubileet verkar Land Rover se sina bästa dagar någonsin. I går meddelade företaget att för första gången sedan starten har det sålts mer än 200 000 bilar. I november hade den globala försäljningen nått 205 717, vilket är en ökning på 27 procent jämfört med samma period förra året.

Det är tredje året i rad som Land Rover sätter nytt försäljningsrekord. På flera marknader, bland annat Ryssland, Kina, Frankrike och Spanien, har det aldrig sålts så många Land Rover som det här årets novembermånad.

Land Rovers vd Phil Popham säger att framgångarna beror på nya och spännande produkter med förbättrade miljöegenskaper. Självförtroendet inom leden är högt. Popham säger vidare att försäljningen ligger stadigt på svarta siffror och att innovativa produkter kommer framöver som ytterligare ska stärka Land Rovers utveckling.

Land Rovers framgångar ändrar inte Fords planer på att sälja företaget. Land Rover ligger fortfarande ute till försäljning. Den senaste nyheten är att indiska Mahindra & Mahindra Ltd och Tata Motors Ltd, tillsammans med One Equity Partners LLC, har lagt bud någonstans mellan 1,5 och 2 miljarder dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr