Foto: Land Rover

Land Rover smygvisar nya Range Rover

Den är till åren kommen och en helt ny generation är på ingång. Nu får vi se en första glimt av nya Range Rover.

Range Rover generation fyra presenterades sensommaren 2012. Det är drygt nio år sedan vilket är lång tid i bilsammanhang. Men en ny generation Range Rover, den femte sedan modellen lanserades 1970, är på väg att äntra scenen. Den 26 oktober är det världspremiär, men redan i dag bjuder Land Rover på två teaserbilder som ger oss en ganska bra inblick i hur nya generationen ser ut. Ska sanningen fram så är det inte mycket, av det vi kan se, som skiljer nya från nuvarande. Range Rover är en ikon och sådana går man oftast varsamt fram med.

Foto: Land Rover

Nya Range Rover baseras på Jaguar Land Rover-koncernens nya MLA-plattform som är framtagen för att kunna husera flera framtida tekniker, från mildhybrid via laddhybrid till helelektrisk. Sistnämnda kommer, enligt tidigare uppgifter, 2024.

Bensin- och dieselvarianterna kommer sannolikt alla att vara elektrifierade på något vis enligt mildhybridkonceptet. En framtida prestandaversion som ska ersätta dagens version med kompressormatad femliters-V8 väntas vara utrustad med BMW:s 4,4-liters V8 med dubbelturbo.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!