080124-maybach-landaulet

Landaulet klar för produktion

Maybach bekräftar att den halvöppna versionen av 62 S, kallad 62 Landaulet kommer att gå i produktion. De första exemplaren av den överdådiga lyxbilen ska byggas redan i år.

Den senaste tiden har intresset för Maybach sjunkit, vilket har visat sig i de oförväntat dåliga försäljningssiffrorna. I Australien såldes inte en enda Maybach förra året. Som botemedel har dess ägare Daimler AG beslutat att det nyligen visade Landaulet-konceptet ska gå i produktion. Hur många av den uppmärksammade bilen som ska byggas är inte klart. Men med tanke på att det förra året såldes endast 400 Maybach-bilar totalt, bör man inte förvänta sig något större antal. Det höga priset på nästan åtta miljoner kronor medför att de få som får möjlighet att köpa bilen bör vara väl bemedlade. Vilka som har modet att köpa en så extravagant bil som Maybach 62 Landaulet är svårt att spekulera i. Det koncept som visades upp på salongerna i Dubai och Detroit visar i alla fall stor potential som påvens nästa tjänstebil.

Landaulet-konceptet bygger i grunden på Maybach 62 S. Nyheten är det tak, vars bakre hälft kan fällas ner på 16 sekunder. Namnet Landaulet är en hälsning till den bil som var populär under 1900-talets tidiga del. 2000-talets Landaulet har en V12-motor på sex liter som ger 612 hästkrafter och cirka 1 000 Nm i vridmoment.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!