Låt bli telefonen bakom ratten

Allt för många prioriterar att titta i telefonen när de kör bil, här är ett förhoppningsvis avskräckande exempel på hur illa det kan sluta.

Jag kör varje dag bil eller motorcykel till och från jobbet, varje dag ser jag personer i bilarna bredvid mig som sitter och knappar på telefonen. Ofta så vinglar de, ligger för nära framförvarande och bromsar i sista sekund, bristande uppmärksamhet helt enkelt. Vad är det som är så viktigt att det inte kan vänta tills de stannat bilen?

Förhoppningsvis är denna film från amerikanska trafiksäkerhetsorganisationen NHTSA en rejäl tankeställare. Detta är en uppmaning till er som inte kan hålla fingrarna från telefonen när ni sitter bakom ratten. Snälla sluta smsa, facetwittra, surfa med mera när ni kör bil. Om inte för er egen skull, gör det för medtrafikanterna.

Varning för känsliga tittare och kör försiktigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!