Foto: Tesla Motors

Leveranstid för en ny Tesla: 20 dagar – men bara för toppmodellen

Tesla Motors har utarbetat en ny strategi för att leda köparna till den dyraste modellen och därmed göra sig en större förtjänst per såld bil. 20 dagars leveranstid gäller alltså för Model S P85D.

Ett enkelt knep för att få kunderna att sikta in sig på en dyrare modellversion är att göra som Tesla. De har nu kortat ned leveranstiden, från det att bilen beställs på nätet till det att kunden får hem den, till endast 20 dagar. Det gäller alltså enbart toppversionen Model S P85D som lockar med fyrhjulsdrift och 701 hästkrafter. Det kan jämföras med ungefär två månaders leveranstid för övriga modellversioner. Förvisso inte speciellt lång leveranstid det heller.

En taleskvinna för Tesla Motors har bekräftat för Wall Street Journal att företaget prioriterar leveranserna av P85D-modellen. En strategi som sannolikt inbringar mer pengar i företaget på kortare tid.

I Sverige kostar Model S P85D från 1 069 000 kronor medan Model S 60 och Model S 85 kostar från 729 000 respektive 828 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!