Lexus förbereder ny konceptbil

Lexus utvecklar en ny konceptbil som kraftigt kommer påminna konceptbilen Lexus LF-LC Concept från bilsalongen i Detroit. Hybridmotor, fyrhjulsdrift och över 500 hästkrafter hör till nyheterna.

Lexus både hyllade och prisade konceptbil LF-LC kan komma att bli verklighet, enligt Lexus chef för produktutveckling, Karl Schlicht. Som teknikensvarld.se tidigare rapporterat om steg konceptbilens chanser från 0 till 50 procents chans att klara sig till serietillverkning efter den stora uppmärksamheten bilen rönt.

 När Australiens bilsalong i Sydney slår upp portarna ska Lexus enligt bloggen Paultan.org ställa upp med ännu en konceptbil. Enligt källor till bloggen kommer bilen vara en utveckling av LF-LC fast utrustad med en motor som ska ge 503 hästkrafter och ha fyrhjulsdrift.

 –Lexus konceptbil är en helt fantastisk bil och kommer bli ett av dragplåstren till showen. Konceptbilen kommer understryka Lexus expertis inom design och ingenjörskunnande och kommer ge en förhandstitt på framtidens superbilar, säger Lexus Australiens vd Tony Cramb.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!