080917-IS Cabriolet LF-Xh

Lexus i Paris – IS Cabriolet, LF-Xh och fyrhjulsdrift

Toyotas lyxdivision Lexus visar upp tre nyheter på Parissalongen nästa månad. Förutom fyrhjulsdrivna LS 460 så blir det även lite konceptlinjer i form av LF-Xh samt helt nya IS 250 Cabriolet.

Lexus modellserie med bokstavskombinationen IS finns sedan tidigare i två versioner – vanliga sedanmodellen samt värstingen IS F. Nu är det dags för en tredje version – cabrioleten. IS 250 Cabriolet vet vi ännu inte hur den exakt ser ut, men illustrationerna nedan kan ge oss en liten fingervisning åt rätt håll. Som du ser så är det en plåttakscabriolet det handlar om, precis som på värsta konkurrenten BMW 3-serie cabriolet.

IS-serien för övrigt genomgår en hel del operationer inför 2009, både in- och utvärtes. Kosmetiskt handlar det om små detaljer som har förfinats, helt i linje med märkets formspråk L-finesse. Du kan läsa mer om faceliften här.

Köregenskaperna har vässats till genom modifieringar av styrning, fjädring, transmission och växlingsteknik. Detta har också lett till att IS-modellerna, både med bensin och diesel under huven, har förbättrats utsläppsmässigt med tre till åtta procent. Dessutom är Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) numera standard på alla IS-modeller.

Lexus lyxigaste kärra är LS-serien. Snart kan man beställa den med fyrhjulsdrift i form av LS 460 AWD som också den visas upp i Paris. Tillsammans med en LSD-diff fördelas kraften i normalfallet 40/60 för fram- respektive bakhjulen. Vid behov kan fördelningen variera mellan 30/70- och 50/50-drivning.

På en bilsalong är det nästan ett måste med en konceptbil och det har Lexus självklart fixat fram, även om den redan begått en kortare premiär i Milano tidigare i år. LF-Xh är en hybridbil som kombinerar en V6-motor med starka elmotorer. Kraften skickas vidare till alla hjulen. Konceptet står på Parissalongen mest för att visa att Lexus kan när det gäller form, prestanda och miljötänk.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!