Lexus LC Cabriolet visas i Detroit

Efter coupé följer cabriolet. Så även i fallet med Lexus LC. Ett i det närmaste produktionsklart koncept visas upp under Detroitsalongen.

För tre år sedan drog Lexus av täcket på modellen LC under bilsalongen i Detroit. Till årets upplaga av salongen gör man det på nytt men med cabrioletversionen.

Att coupén LC ska komma i öppen version skrev vi om för redan ett år sedan då informationen läckt ut från insidan men nu är alltså modellen officiell även om det vi ser på bilderna är ett koncept. Ett koncept som i det närmaste är att betrakta som produktionsklart då formen är välbekant från coupén.

Lexus har släppt data för den öppna versionen som i millimeter mäter 4 770 på längd, 1 920 i bredd, 1 340 i höjd och 2 870 i axelavstånd. Jämfört med coupén är den tio millimeter längre och fem millimeter lägre, annars stämmer måtten versionerna mellan. Mer information är att vänta när bilen väl täcks av på salongen som öppnar i dag den 14 januari.

Vår provkörning av Lexus LC Coupé kan du läsa här

.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!