Lexus LF-CC

Lexus LF-CC till produktion – liten suv övervägs

Iögonfallande konceptbilen LF-CC på Parissalongen för ett par månader sedan sades visa nästa generation IS. Nu visar det sig i att LF-CC blir en helt egen modell. Klartecken för produktion har getts.

Lexus håller på att förändras, bli ett mer sportigt bilmärke (syntes inte minst i förrgår med TMS Sports 650) och vi fick ett smakprov på bilsalongen i Paris i höstas om hur de tänker sig sin nya, sportigare identitet. Konceptbilen som ställdes ut hette LF-CC och sades förevisa kommande generation IS (som vi tidigare i dag berättade ska sluta tillverkas för Europa). Det kan mycket väl stämma om man ser till detaljerna i formgivningen, men LF-CC ska faktiskt bli en helt egen modell. Det är brittiska Autocar som skriver att LF-CC har fått klartecken för produktion och väntas anlända 2015. Precis som konceptbilen behålls coupéformatet men en cabriolet finns sannolikt med i planerna. Både modellversionerna skulle därmed täcka luckan som uppstod som plockades ur produktion för två år sedan.

 Rent tekniskt väntas den använda sig av samma plattform som nästa generation GS och IS, men kanske en variant som kombinerar den kortare hjulbasen från IS och den bredare spårvidden från GS. Hybriddrift på omkring 300 hästkrafter som ser till att bakhjulen snurrar. Drivlinan hämtas i så fall från GS 350h.

 Vad ska då LF-CC heta som produktionsversion? RX 350 har Lexus nyligen varumärkesskyddat och skulle kunna vara alternativet. Sifferkombinationen verkar stämma överens med drivlinan.

 Utöver LF-CC sägs Lexus också fundera över att bygga en kompakt suv eller crossover likt Range Rover Evoque. Kanske det är därför de har varumärkesskyddat modellbeteckningarna NX 200t och NX 300h?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!