Foto: Glenn Lindberg

Lexus LF-NX – crossovern som ska utmana Evoque

Små crossovers är det hetaste i bilvärlden just nu och alla biltillverkare vill vara med i segmentet. Så även Lexus som presenterar konceptbilen LF-NX. Vi har fått en förhandstitt!

Audi har sin Q3, BMW sin X1, Mercedes sin GLA, Land Rover sin Range Rover Evoque och nu vill även Lexus ha en liten crossover. Konceptbilen LF-NX som ska ställas ut i Frankfurt nästa vecka är första tecknet på att något är på gång.

 Lexus har i stort sett inte avslöjat någonting om LF-NX, i pressmeddelandet pratas det bara om designen som kallas ”Human Oriented L-Finesse” och djärv, kraftfull och distinkt är ord som dyker upp lite här och där.

 Som enda svensk har Teknikens Världs Glenn Lindberg redan fått en förhandstitt på LF-NX. I Toyotas stora fotostudio i Bryssel fick Glenn klämma och känna på konceptbilen. Lexus-representer på plats avslöjade att hybriddrivlinan i LF-NX består av 2,5-litersbensinaren från IS 250 plus en elmotor och att systemet för fyrhjulsdrift plockas från RX 450h. Läs mer i Teknikens Värld nummer 20/2013!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!