100330-lexus-lfa-nurburgring

Lexus LFA Nürburgring officiell

Den som inte nöjer sig med den drygt fyra miljoner kronor dyra Lexus LFA kan nu välja till Nürburgring-paketet. Med tio nya hästkrafter och vässad aerodynamik riktas LFA Nürburgring mot den hårdnackade raceentusiasten.

Lexus visade sin specialbyggda LFA redan för några veckor sedan. Men då handlade det om den japanska versionen med namnet Special Edition. Nu visar Lexus den europeiska motsvarigheten som får tilläggsnamnet Nürburgring för att fira Lexus återinträde i 24-timmarsloppet på den legendariska banan senare i vår. Lexus passar samtidigt på att berätta lite mer om denna extrema LFA.

Den 4,8 liter stora V10-motorn ger nu ytterligare tio hästkrafter. Det totala antalet uppgår därmed till 570. Lexus har dessutom finslipat den sexstegade sekventiella växellådan som nu fixar en växling på 0,15 sekunder, jämfört med den vanliga lådans 0,2 sekunder. De här förändringarna innebär att LFA Nürburgring accelererar från 0 till 100 km/h på 3,7 sekunder. Men, det är ju inte ett dugg snabbare än vanliga LFA, tänker nog många då. Det beror helt enkelt på det extra marktryck som de nya vingarna genererar. En ny större frontspoiler, små fenor på sidorna och en stor, fast monterad bakvinge pressar bilen mot marken. Lexus har dessutom skruvat på fjädringen och monterat lättare fälgar skodda med r-däck.

Lexus tänker inte bygga fler än 50 exemplar av LFA Nürburgring. Dessa 50 ingår i den totala LFA-produktionen på 500 bilar. Prislappen har inte offentliggjorts men den som köper ett exemplar får en individuell körinstruktion på Nordslingan med Nürburgrings chefsinstruktörer. De lyckliga få kan dessutom glädja sig åt ett ett-årspass för körning på banan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!