100316-lfa special edition

Lexus LFA Special Edition

Som om Lexus LFA i sitt grundutförande inte är nog – nu presenteras Special Edition. Små, väldigt små, förändringar skiljer den från originalet. Bland annat ger specialversionen tio extra hästkrafter.

Är inte Lexus LFA speciell nog? Det verkar inte så med tanke på att Lexus nu släpper en Special Edition av deras mest speciella bil någonsin. Lexus LFA Special Edition heter denna orange best, inte Nürburgring Edition som det tidigare ryktats om. Dock är inte orange den enda färg som är tillgänglig. LFA Special Edition finns även i svart, mattsvart och något som japanerna kallar ”vitaste vitt”.

Vad som mer skiljer denna specialversion från ”vanliga” LFA är effekten som hoppat upp från 560 till 570 hästkrafter, modifierad sekventiell låda som växlar på 0,15 sekunder i stället för på 0,2 sekunder, lättare specialfälgar försedda med däck med extra grepp från japanska Haiguripputaiya, modifierad front och fast bakvinge i kolfiberförstärkt polymerplast.

Vad pristillägget blir för denna specialversion nämns inte men det snackas om motsvarade drygt 350 000 kronor extra utöver de cirka 4,1 miljoner som LFA kostar i grundutförande.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!