071206-lexus-ls-600h

Lexus LS 600h säljer som smör i solsken

Redan innan lanseringen av LS 600h fanns det 1 650 beställningar på bilen. Lexus trodde att försäljningen skulle stanna på 2 000 bilar per år. De siffrorna överträffades relativt omgående. Bara fram till oktober i år har det sålts 6 093 bilar i världen.

När LS 600h började säljas i juli var det många som var skeptiska till om någon skulle vilja köpa en hybridbil för närmare en miljon kronor. Kanske var även Lexus skeptiska eftersom man inte räknade med att sälja mer än 2 000 bilar per år. Med facit i hand kan det nu konstateras att Lexus var helt fel ute med sina prognoser. Från juli till och med oktober i år har LS 600h, trots den häftiga prislappen och de inte alltigenom positiva omdömena, sålts i inte mindre än 6 093 exemplar.

Vad som orsakat försäljningssuccén är inte helt klart. Det är dock troligt att Lexus, med LS 600h, har lyckats skapa ett fenomen liknande Toyota Prius. De som köper en tar ställning för en bättre miljö, eller så är det bara för att det anses modernt att köra en Prius.

Medan BMW, Mercedes och Audi jobbar på var sitt håll med att ta fram miljövänligare alternativ säljer Lexus bilar i tusental. Vad som än ligger bakom Lexus framgångar så går de säkerligen inte obemärkt förbi övriga premiumtillverkare. Framgångarna med LS 600h är säkerligen en riktig sporre för de tre tyskarna att öka arbetstakten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!