Foto: Lexus

Lexus RC300h F Sport Black Edition visas i Genève

Som om nya lillsuven UX och storsuven RX L inte vore nog kommer Lexus även att visa en specialversion av glidarbilen RC 300h när bilsalongen i Genève öppnar nästa vecka. Som tilläggsnamnet antyder är det de mörka detaljerna som är grejen med nya Lexus RC 300h F Sport Black Edition.

Som namnet också avslöjar bygger nya Black Edition på den dyraste versionen av RC 300h nämligen den med efternamnet F Sport. Det innebär bland annat aggressivare utseende och lite annan extrautrustning som exempelvis adaptiv fjädring, parkeringssensorer och sportpedaler. Drivlinan är dock densamma i alla RC 300h-utföranden, vilket betyder en fyra på 2,5 liter och 181 hästkrafter som tillsammans med en elmotor ger en sammanlagd effekt på 223 hästkrafter.

Läs också: Vi provkör Lexus RC 300h/200T

Den drivlinan är även RC 300h F Sport Black Edition bestyckad med, så vill man ha något ännu vassare får man söka sig till M3-utmanaren RC F.

Istället är det de svarta detaljerna som särskiljer Black Edition från en vanlig RC 300h F Sport. I fronten har exempelvis den stora spindelgrillen fått en mörkare, kromad ton. Även dimljusen har blivit mörkare och fönsterlisterna är också svarta. 19-tummarna bilen rullar på har svarta inslag och den mörka metallickulören som bilen är lackad i heter Graphite Black.

Foto: Lexus

Även invändigt är det mörka temat genomgående: stolar i svart läderklädsel, svart ratt och mörka träinslag. Helt svart är det dock inte. Sömmarna inne i kupén är orange.

Lexus RC300h F Sport Black Edition visas i Genève nästa vecka. Huruvida den kommer till Sverige är oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!