100812-lexus-humphries

Lexus ska bli förarens bil

Lexus ska utvecklas till att bli ett märke med förarorienterade och underhållande bilar. Det avslöjar designchefen Simon Humphries i en intervju.

 Toyotas premiuminriktade bilar med Lexus-märke i fronten har genom åren främst profilerats som högkvalitativa och exklusiva, på senare år även som miljövänliga. Nu ska Lexus få en aningen annorlunda framtoning. Detta enligt Lexus globala designchef Simon Humphries som berättar om framtiden för märket i en intervju med Lexus eget onlinemagasin.

Humphries delar upp premiummärkena i två läger: de som bygger bilar som är trevliga att åka i baksätet i och de som bygger bilar för dem som vill köra själva. Enligt Humphries ska Lexus allt mer riktas mot den senare kategorin och att den förändringen redan har inletts i och med lanseringen av supersportbilen LFA. Det handlar framförallt om mekaniska förändringar men Humphries pekar även på att designen ska förnyas.

Humphries säger att designen kommer att ta en mycket mer vågad inriktning. Redan nästa år får IS och GS nya fronter med djärvare linjer och kraftigare markerad grill. Den som redan nu vill se ungefär hur det kommer att se ut kan titta på den nya lillhybriden CT 200h.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!