Lexus LF-CC Super GT

Lexus skickar ut konceptbilen LF-CC på banan

Lexus gör som Honda och skickar ut en konceptbil på tävlingsbanan. För Lexus är det uppmärksammade konceptbilen LF-CC som ska slåss i japanska Super GT-serien.

Kommer du ihåg konceptbilen Lexus LF-CC? Coupékonceptet uppmärksammades för sina skarpa former som sedan skulle visa sig komma i näsan oförvanskat skick på nya generationen IS. Lexus har dock inte lagt konceptbilen åt sidan utan ger den nu i stället förtroendet att köra under Lexus-flagg i nästa års japanska Super GT-serie.

 Lexus LF-CC ska köras i GT500-klassen när 2014 års säsong drar igång och ersätter då den gamla bilen som baserats på Lexus SC 430. LF-CC blir bland annat en konkurrent till Honda NSX Concept-GT.

 Vi kommer förmodligen att få se ännu mer av LF-CC, i form av en coupé- och cabrioletmodell av IS. Förhandstipsen säger att IS Coupé och Cabriolet kommer att byggas på en blandning av plattformarna från IS och GS, med den korta hjulbasen från IS men den breda spårvidden från GS.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!