Lexus IS 250 F Sport

Lexus slutar tillverka IS för Europa

Den japanska utmanaren till BMW 3-serie, Lexus IS har funnits på marknaden sedan 2005, men nu har det japanska märket stoppat tillverkningen av bilar till den europeiska marknaden. Ersättaren dröjer ett år.

Det är inte den brukliga anledningen, ett generationsskifte, som gör att tillverkningen av IS-modeller för Europa upphör. I stället är det på grund av en kommande lagstiftning gällande krocksäkerheten som står bakom beslutet. Nuvarande modell har funnits sedan 2005 och att modernisera den till de nya lagarna hade inneburit en kostsam investering.

 Därför väljer Lexus att ta bort IS från den europeiska marknaden i väntan på att en helt ny generation anländer någon gång nästa år. En glimt av vad som då komma skall kan vi se i konceptbilen Lexus LF-CC som visades på bilsalongen i Paris hösten 2012.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!