Lexus smygvisar LF-SA Concept – en ny småbil?

I den packning som Lexus tar med sig till bilsalongen i Genève finns en konceptbil vid namn LF-SA. Exakt vad det rör sig om för biltyp vet vi inte, men det kan vara en ny instegsmodell.

En dunkel bild visandes fronten på konceptbilen LF-SA Concept är allt Lexus bjuder på i dagsläget. En kort kryptisk rad hör till bilden och den säger att bilen är förarorienterad och ska reflektera märkets vision om att äkta upplevelse fortsatt är den ultimata lyxen.

Den aggressivt utformade fronten med stor ”spindle grille”-grill, LED-strålkastare och bumerangformade varselljus kan tillhöra vad som ska bli en ny instegsmodell från japanska Lexus, kanske en liten bil baserad på Toyota Yaris plattform. Pressmeddelandet innehåller förresten en rad till, nämligen att Lexus med konceptbilen ”undersöker oväntade områden med ett djärvt och emotionellt utförande”. Det om något är ett tecken på en småbil, en klass som Lexus aldrig tidigare gett sig in i. I dag är ju CT 200h i golfklassen det minsta från den japanska premium- och lyxbilstillverkaren.

Kanske är LF-SA Concept förlagan till Lexus svar på Audi A1? I Genève om knappt två veckor har vi svaret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!