Lexus IS F

Lexus uppdaterar IS F

Lexus kommer uppdatera sin prestandamodell IS F till modellåret 2012 för att hålla konkurrensen mot den tyska trion Mercedes, Audi och BMW.

Knappt ett år har gått sedan Lexus uppdaterade den fem liter stora V8-motorn i IS F för att klara avgaskraven i Euro 5. Motorn består men den här gången har chassit uppdaterats. 

 Det Lexus har pillat med sträcker sig till kraftigare krängningshämmare, ny fjädring, och nya 19-tums hjul från BBS. Inredningen har setts över rent kosmetiskt med olika färgval.

 Trots modifikationerna som ska ge bättre väghållning menar Lexus att fokus fortfarande ligger på att IS F ska vara mer av ett komfortabelt prestandaalternativ till konkurrenterna från främst BMW, Audi och Mercedes. 

 Prestanda är oförändrade och IS F klarar alltså fortfarande en sprint från ingen fart alls till 100 kilometer i timmen på 4,7 sekunder och har fortsatt en toppfart på 270 kilometer i timmen. Även den åttastegade automatlådan med paddlar på ratten stannar kvar i Lexus lilla sportsedan. 

 Läs mer om Lexus IS F i länkarna här nedan!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!