Lexus uppdaterar jättesuven LX

Lexus jättesuv LX uppdateras för tredje gången och får ännu större grill och åttastegad automatlåda.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Tredje generationen LX anlände redan 2007 och har sedan dess uppdaterats två gånger och nu är det dags för den tredje i ordningen. Om Lexus övriga modeller inte hade grill som är stor nog har LX fått en ännu större. Grillen flankeras av LED-strålkastare och LED-varselljus, så även dimljusen som nu jämfört med tidigare är ”stående”.

Bak har stötfångaren fått en något förändrad design och bakljusen har en yxigare form som kompletteras av diverse kromdetaljer.

I kupén är det lyx som erbjuds till de sju åkande, allt från infotainmentsystem på 12,3-tum till trådlös laddning till telefonen och ventilerade stolar. 360-graders backkamera är standard vilket troligen behövs för allt få överblick över bjässen.

Baksätespassagerarna kan njuta av att se på film på de två 11,6-tumsskärmarna monterade på de främre stolsryggarna.

Drivkraft levereras av samma 5,7-liters V8 som tidigare, men nu skickas kraften på 389 hästkrafter och 546 newtonmeter via en åttastegad automatlåda i stället för den tidigare sexstegade.

LX är dock som känt ingen bil som Lexus saluför i Sverige, men det går troligen att privatimportera den om så skulle önskas. Något pris är ännu inte fastställt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!