061211_lexus

Lexus utmanar M med F

Lexus främsta uppgift i världen är att utmana de tyska premiumbilarna – på alla plan. Hittills har de ändå inte ens försökt att utmana tyskarnas riktiga sportbilar men nu kommer F – Lexus svar på AMG, M och RS.

Tyskarna har börjat få det svårt med Lexus men så länge de haft sina sportbeteckningar AMG (Mercedes), M (BMW) och RS (Audi) har Lexus, som inte är alltför sportiga, legat steget efter. I förra veckan började det viskas om att Lexus nu kommer med en egen sportdivision som får heta F (som enligt uppgift betyder Fast, alltså snabb) och nu har även Lexus offentliggjort att det blir så.

Inte helt oväntad blir mellanklassmodellen IS som får det första F:et och får helt enkelt heta ISF. Under huven på den sitter en V8 på 4,6-liter som ger 355 hästkrafter och 500 Nm. Så där lagom tajmad med BMW:s kommande M3 som också får V8.

Det är en så länge endast en prototyp men det lär stå uppställd på Detroitsalongen i januari och där lär vi få veta mer om F och dess kommande äventyr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!