Lexus visar BMW M5-utmanare i Detroit

Lexus ger oss en förhandstitt på vad de kommer visa upp på bilsalongen i Detroit. Troligtvis är det nya GS F.

För en tid sedan provkörde vi Lexus RC F, en konkurrent till bland annat BMW M3/M4. Nu visar Lexus upp bilder på deras andra F-modell i ordningen som troligtvis är F-versionen av lyxsedanen GS. En modell som vi redan i mitten av 2013 kunde visa spionbilder på.

Pressmeddelandet avslöjar inte mycket mer än att det rör sig om en F-modell redo för banan. Det vi kan uttyda av bilderna är dock att strålkastarna får ett aggressivare utseende med LED-varselljus som nu brutit ut från strålkastarhuset på ett liknande sätt som hos RC F. På platsen där dimljusen sitter på vanliga GS hittar vi i stället stora luftintag som leder luft till bromsarna. Luft som sedan letar sig ut genom ventiler bakom främre hjulhuset.

GS F får troligen densamma 5,0-liters V8 som sitter i RC F under huven, men med något högre effekt. Sannolikt drygt 500 hästkrafter till skillnad från RC F som levererar 477 hästar. Motorn kopplas mest troligt ihop med en åttaväxlad automatlåda som leder kraften via en torsendiff till bakhjulen.

Kompletta uppgifter om nya Lexus GS F får vi som sagt under bilsalongen i Detroit i januari.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!