071010-lexus-lf-xh

Lexus visar konceptet LF-Xh

På Tokyosalongen kommer Lexus bland annat att visa upp konceptbilen LF-Xh som möjligtvis kan ge oss en fingervisning om nästa generation RX-modeller.

Av de två konceptbilar och sex produktionsbilar som Lexus tänker visa upp på bilsalongen i Tokyo i slutet av månaden, så är crossovermodellen LF-Xh en av dessa.

Konceptet med den slanka taklinjen kan vara en förhandstitt på formgivningen av nästa generation RX-serie. LF-Xh är 4,8 meter lång, 1,9 meter bred och 1,65 meter hög.

Bokstaven ”h” i modellbeteckningen visar att Lexus fortsätter med sitt miljötänk. Motorn är alltså en bensinare, i det här fallet en V6, som samverkar med en kraftfull elmotor. Kraften från dessa båda fördelas till alla fyra hjulen.

Bland de övriga bilarna som Lexus visar på Tokyosalongen finns konceptet LF-A samt produktionsbilarna IS-F, LS600hL, LS460 och GS450h.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!