Lexus visar lyxig crossover

Japanska premiumtillverkaren Lexus har ett nytt flaggskepp på gång – för stunden kallat LF-1 Limitless.

Om lite drygt fem veckor är det dags för ännu en bilsalong i Detroit, NAIAS som den heter i förkortad form. Det är inte direkt första gången som salongen i den en gång så viktiga bilhuvudstaden arrangeras, redan 1899 anordnades denna en av världens största bilutställningar. På den tiden fanns Lexus av förklarliga skäl inte representerade på salongsgolvet, däremot är salongen numera ett viktigt forum för den japanska premiumtillverkaren. Exempelvis hade nya Lexus LS världspremiär just på Detroitsalongen.

Till årets bilsalong i ”Motortown” (gammalt smeknamn för Detroit) har Lexus med sig ännu en lyxbil, denna gång i konceptutförande. Ett kort pressmeddelande, som hör ihop med ovanstående bild, berättar att det vi ska få se är ett slående, nytt koncept som visar nästa steg inom lyxiga crossover-genren. De går till och med så långt att de kallar bilen för ett flaggskepp som ska tänja på gränserna för vad som är lyx. Av den anledningen har de gett konceptbilen namnet LF-1 Limitless, det vill säga ”LF-1 Gränslös”.

Denna ”gränslösa” crossover har skapats av Toyotas designstudio i Kalifornien, en studio som är känd under beteckningen CALTY.

Det är svårt att uttala sig om utseendet som designstudion har format fram, men vi ser i alla fall en sluttande bakstam med kraftiga takstolpar och snyggt formgivna bakljus som ser ut att flyta från bakskärm till bakskärm.

Vi tycker oss även se en takspoiler som är tudelad samt ett panoramaglastak.

Mer lär vi får se i form av teaserbilder de kommande veckorna. Den hårda faktan får vi däremot vänta på i ytterligare fem veckor, lite drygt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!