Volvo Concept You

Li Shufu bekräftar flaggskeppet Volvo S100

Volvos frispråkige styrelseordförande Li Shufu har bekräftat att man utvecklar en flaggskeppsmodell. Modellen som väntas få namnet S100 ska byggas i Chengdu och blir en konkurrent till bland andra Mercedes S-klass.

Volvo ska bygga en flaggskeppsmodell som utmanare till Audi A8, BMW 7-serie och Mercedes S-klass med flera. Det tycks vara mer eller mindre bestämt, i alla fall enligt styrelseordförande Li Shufu som i samtal med kinesiska auto.sohu.com avslöjar storbilsplanerna. Toppmodellen, som ska byggas på samma SPA-plattform som nya XC90 och S80, väntas få modellbeteckningen S100 och ska tillverkas i Volvos kinesiska fabrik i Chengdu. Enligt Li Shufu är det inte bestämt om S100 ska säljas på andra marknader än den kinesiska.

 Det här är långt ifrån första gången vi hör talas om Volvo S100. I april 2011 visade Volvo den stora konceptbilen Concept Universe på Shanghais bilsalong och året därpå ställdes Concept You (stora bilden) ut i Frankfurt. Om Volvo S100 kommer att se ut som dessa eller den mer aktuella Concept Coupé återstår att se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet