060102_lincoln Foto: Lincoln

Lincoln härmar andra lyxbilsmärken

Fords lyxbilsmärke tänker göra som sina konkurrenter och börja använda bokstavskombinationer istället för riktiga ord på sina bilar. Så som Mercedes, BMW och Lexus alltid gjort.

Fords lyxbilsmärke Lincoln ska börja härma sina konkurrenter. Från hösten 2006 kommer de att sluta använda ord som beteckning på sina bilar och istället göra som Mercedes och Lexus med flera och använda bokstavsbeteckningar.

Namn som Aviator och Navigator försvinner därmed och ersätts av bokstavskombinationer. Just Aviator är den enda som är helt bestämd och den kommer kallas MKX. Att det finns ett X med i namnet är kanske inte så konstigt. Det är en crossover, och så fort ordet cross finns med någonstans så gillar amerikaner att använda just X istället för ordet.

MKX byggs på samma plattform som Mazda 6 och under huven gömmer sig en V6 på 3,5 liter. Lincoln själva säger att MKX är "Ett syskon till Ford Edge crossover", som också visas på Detroitsalongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!