Lincoln visar uppdaterade MKZ – med över 400 hästkrafter

Lincoln presenterar den uppdaterade versionen av sedanmodellen MKZ, har V6:a på 405 hästkrafter.

Nuvarande andra generationen av MKZ lanserades under 2012 och nu ger Lincoln bilen en uppfräschning. Modellen har fått en helt ny front som ger ett trubbigare utseende och påminner en del om exempelvis Jaguar.

Interiört är utseendet i stort sett detsamma som tidigare, men mittkonsolen har fått en del förändringar som att de tidigare touch-knapparna ersatts av konventionella.

Under huven sitter en 3,0-liters V6:a som levererar 355 hästkrafter och 541 newtonmeter om bilen är framhjulsdriven, har fyrhjulsdrift valts är effekten 405 hästkrafter.

MKZ kan även utrustas med ett så kallat ”Drivers-package” som betyder en något annorlunda grill, svarta bromsok och 19-tumsfälgar. Samt svart inredning, fejkat kolfiber och aluminiumpedaler.

MKZ kan även fås med en 2,0-liters fyrcylindrig bensinmotor som får assistans av en elmotor, effekt för denna har Lincoln inte delat med sig av.

Modellen kommer inte att säljas i Sverige.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!