Lister Motor Company

Lister återuppstår efter 25 års dvala

Kommer du ihåg insomnade sportvagnsbyggaren Lister? Minst sagt överraskade nås vi av nyheter från Storbritannien som säger att Lister ska återuppta tillverkningen – efter 25 års uppehåll.

Det är inte varje dag vi nås av nyheten att en sedan 25 år insomnad brittisk sportvagnsfirma plockar upp verktygen igen för att bygga samma gamla bil, men i dag är en sådan dag. Lister Cars bildades 1954 av Brian Lister och blev känt för sina tävlingsbilar, allmänt kända under smeknamnet ”Knobbly” och baserade på Jaguar-bilar men firman splittrades i tre delar och sedan 25 år tillbaka har det inte byggts någon Lister-bil.

 Nu har de tre företagen George Lister Engineering of Cambridge, Brian Lister Light Engineering och Lister Storm slagits samman till Lister Motor Company som finner sin hemvist i Cambridge. Brian Listers originalritningar, formpressar och verktyg ska åter användas och många av de som var med när Lister startades på 1950-talet är delaktiga även nu, inklusive Brian Lister själv. Det är med andra ord inte tal om någon högteknologisk eller högintensiv produktion, bilarna som ska byggas ska vara så när som identiska med 1958 års Knobbly och kommer främst att användas för historisk racing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr