070510_vw_bakhjulsdriven

Liten bakhjulsdriven VW på gång

Allt intensivare rykten säger att Volkswagen är i full färd med att tillverka en liten bakhjulsdriven bil. De har ju en viss erfarenhet...

Det snackas mycket om en efterföljare till den klassiska VW-bubblan, alltså med bakhjulsdrift och inte som Beetle med drivning fram. Idén kom ursprungligen från Ferdinand Piech som enligt ryktena övertygat nya VW-chefen Martin Winterkorn om att bygga bilen. 

Uppgifterna som nu sipprat ur är så detaljerade att det inte bara kan vara fabuleringar. Bilen blir cirka 3,3 meter lång och kommer att kosta under 100 000 kronor. De billigaste versionerna kanske till och med för så lågt som 70 000 kronor. Den får inte servostyrning eller låsningsfria bromsar som standardutrustning. Motormässigt pratas det om en trecylindrig sådan, men även två och - encylindriga - motorer har diskuterats. Ett sofistikerat antisladdsystem ska ta hand om de eventuella nackdelar en motor bak ger. Idag är det bara Porsche 911 och Smart Fortwo som har motorn bak.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!