Foto: Gunnar Ljungstedt / Bilsport

Ljudet blir en del av konstruktionen

När man bygger A-traktor av en personbil krävs att både lastutrymme och baksäte byggs bort. Men det är ju synd att kasta bort utrymmet helt, så det är givetvis ett bra läge att passa på med ett ljudbygge. Dessutom ger det extra vikt, i de fall man är i behov av det. Här ligger fokus på andra delen i vårt A-traktorprojekt!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Denna artikel är skapad av tidningen Bilsport och publiceras i samarbete med Teknikens Värld.

Ny serie: Så bygger du A-traktor enligt nya reglerna!

Teknikens Världs samarbetspartner, tidningen Bilsport, bygger en A-traktor i projektbilsform, och det ska bli ett mönsterbygge! Syftet är att göra något som de flesta kan gå iland med, både arbetsmässigt och ekonomiskt. En handbok i att bygga A-traktor. Nu bygger vi på Volvo V70, landets mest tillgängliga bil – men det mesta vi lär oss längs vägen kommer att vara applicerbart oavsett om du väljer att bygga på en DeSoto Fireflite eller en Suzuki Jimny.

Förutom att visa och beskriva hur vi bygger, kommer vi att avhandla andra vägar som besiktningsmannen Anders Eriksson på Opus tycker är bra – och även berätta om kreativa idéer som inte alls är bra. Ett uppslagsverk för traktorbyggaren, i fem delar. Hänger du med? Det här blir kul!

Del 2 av 5
Övriga publicerade delar i denna serie hittar du här.

I love the smell of nysågad MDF-skiva in the morning!

Det är sista färden för WUR364. Som personbil, vill säga. Jag kör från CD Bilradio i Hisings Backa till Opus Bilprovning i Örebro där besiktningsteknikern Anders Eriksson ska väga bilen och komma med sina synpunkter på det vi gjort hittills och det vi ska göra i framtiden.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!